Po sledeh gledališke zgodovine, strokovno izobraževanje

, ,
Stalna razstava, foto: Dragan Babić, arhiv SLOGI

V soboto, 16. novembra 2019, se lahko med 9. in 17. uro udeležite strokovnega izobraževanja Po sledeh gledališke zgodovine v organizaciji in izvedbi Slovenskega gledališkega inštituta. Usposabljanje spodbuja razvoj gledališke pismenosti ter nudi različne tehnike in orodja za ustvarjalno poučevanje dramatike in gledališke zgodovine. Namenjeno je vzgojiteljem, osnovnošolskim in srednješolskim učiteljem, učiteljem izbirnih predmetov ter mentorjem gledaliških skupin.

Udeleženci delavnice se bodo sprehodili skozi zgodovino gledališča od antike do zgodnjega 20. stoletja ter se ustavili pri mejnikih evropske in slovenske gledališke zgodovine. Seznanili se bodo z značilnostmi posameznih obdobij ter z izbranimi dramskimi deli, ki jih bodo umestili v zgodovinski kontekst. Z izkustvenim in ustvarjalnim pristopom bodo udeleženci spoznali ustrezno terminologijo in teorijo, različna gledališka izrazna sredstva ter zgodovinske vire in nosilce informacij za spoznavanje gledališke dediščine.

Strokovno usposabljanje je vključeno v Katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS.

Kotizacija za udeležbo na 8-urni delavnici je 20 EUR. Udeleženci strokovnega usposabljanja bodo prejeli potrdilo, ki je izdano v skladu z določili Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive in ga bodo lahko uveljavljali v vlogi za napredovanje.

Število mest je omejeno, obvezne so predhodne prijave! Strokovni delavci vzgojno-izobraževalnih zavodov se lahko do 8. novembra 2019 prijavite preko spletnega sistema KATIS. Prijave sprejemamo tudi na naslovu sandra.jenko@slogi.si (potrebni podatki: ime in priimek, ustanova/status, e-naslov).

Vabljeni!