Glej, kaj se dogaja s kulturno-umetnostno vzgojo po Evropi?

,
Glej, 4ID

Gledališče Glej  vabi v okviru projekta 4ID na razpravo o kulturno-umetnostni vzgoji s fokusom na uprizoritvenih praksah z gosti iz Škotske, Nizozemske, Finske in Slovenije. Zakaj je kulturno-umetnostna vzgoja v šolah pomembna, na kakšen način v šole vstopajo kulturniške organizacije, in kako sta sektorja izobraževanja in kulture povezana? Kakšni so v tujini primeri dobrih praks, s katerimi izzivi se soočajo producenti in kako bi bilo potrebno področje sistemsko urediti?

Mednarodno strokovno omizje bo v petek, 25. oktobra 2019 ob 12. uri v Stari mestni elektrarni (Slomškova ulica 18, Ljubljana).

V razpravi, ki jo bo moderirala Tjaša Pureber, bodo predstavili primere gradnje občinstva preko skupnostnih praks dela z mladimi iz depriviligiranih okolji, razprli različne vidike direktnega socialnega dela v gledališču ter prisluhnili tudi mladim, ki se tovrstnih programov poslužujejo. Razprava bo v angleščini, zagotovljen bo prevod v slovenščino.

Razpravi sledi prikaz mednarodne mladinske avtorske koprodukcije v okviru projekta 4ID, ki ga sofinancira Evropska komisija v okviru programa Erasmus+. Gledališče Glej sodeluje v projektu 4ID znotraj programa Generacija generaciji.

V tednu med 20. in 27. 10. 2019 imate v Gledališču Glej tudi možnost ogleda mladinskih avtorskih predstav: