Generacija generaciji – G2G

Gledališče Glej_G2G_Sreče Lov_Foto_Neža Oblak_1

Izvajalec

Društvo Gledališče Glej

Sodelujoči

Umetniški vodja projekta do 2018: Marko Bratuš; Umetniški vodji programa od 2018: Inga Remeta, Anja Pirnat; Strokovno in kreativno vodstvo programa: Anja Pirnat; Strokovni mentorji programa: Vid Klemenc, Tatjana Peršuh, Primož Bezjak

Starostna skupina

Srednješolska mladina

Časovno obdobje trajanja projekta

od 2015

Regije

Osrednjeslovenska, Primorsko-notranjska

Kratek opis

V Gledališču Glej, ki je najstarejše profesionalno neodvisno gledališče v Sloveniji, že več kot deset let razvijamo programe avtorskega gledališča za in z mladimi. Produciramo predstave, v katerih nastopajo mladi med 16. in 22. letom, ter sodelujemo z ostalimi sorodnimi gledališči po Evropi. Naše mladinske predstave so gostovale od Francije, Nizozemske, Nemčije pa vse do Indije. Priložnost dajemo vsem, ki so na družbeni margini. In tistim, ki v tej družbi nimajo glasu. Z nami sta odrasli že dve generaciji. Opremljeni z znanjem o gledališču. Emancipirani. Z mnenjem.

Avtorske predstave nastale v projektu Generacija generaciji vsebinsko nastajajo iz materialov, ki jih s pomočjo mentorjev naberejo sodelujoči najstniki sami in jih nato oblikujejo v dinamične predstave, za katere se je izkazalo, da so dobro sprejete tako med mladimi kot tudi pri strokovni javnosti.

V okviru programa je od leta 2015 nastalo več kot deset mladinskih avtorskih predstav, med drugim Sreče Lov, Kdo sem?, Rdeči utop, Café Evropa.

Fotografije