Generacija generaciji – gledališče mladih za mlade

,
Generacija generaciji: Pajčevina, Foto: Neža Oblak

Program Generacija generaciji (G2G) je primer dobre prakse kreativnega partnerstva. Gledališče Glej ga izvaja že tretje leto in v njem mlade, pretežno srednješolske starosti, spodbuja in vodi, da ustvarjajo lastno gledališče, gledališče mladih za mlade.

Prvi letošnji rezultat dela pod mentorskim vodstvom priznane igralke Medee Novak in lucidne dramaturginje Maje Šorli bodo mladi avtorji in izvajalci premierno predstavili v petek, 23. februarja 2018, v Gledališču Glej. Ponovitev si lahko ogledate v soboto, 21. aprila 2018, ob 19. uri.

Gre za predstavo z naslovom Pajčevina, ki jo kot avtorji in nastopajoči podpisujejo Brina Predalič, Timeja Liplin Šerbetar, Tara Simić, Karin Oražem, Amadea Pristavec, Matic Smolič ter Lana Gerželj Bizjak. V avtorski predstavi se ustvarjalci soočajo z vprašanji samote, izolacije ter skupnosti in skupnega.

Ogled je za koordinatorje kulturno-umetnostne vzgoje ob predhodni najavi na rezervacije@glej.si brezplačen. Več informacij na www.glej.si/pajcevina ali info@glej.si.