Zlata paličica se predstavlja

,
Predstavitev platforme Zlata paličica, 12. 10. 2017, Foto: arhiv SLOGI

V četrtek, 12. 10. 2017, smo v Slovenskem gledališkem inštitutu izvedli strokovno srečanje kulturnih ustanov in ustvarjalcev gledališkega področja. Naše poglobljene predstavitve spletne platforme Zlata paličica so se udeležili ravnatelji, koordinatorji kulturno-umetnostne vzgoje, dramaturgi, ustvarjalci in drugi strokovni delavci slovenskih gledališč.

Mojca Jan Zoran in Sandra Jenko sta gledališča pozvala k aktivnemu soustvarjanju platforme, kajti ta temelji prav na njihovi živi produkciji, ki s svojo uprizoritveno kakovostjo in tematsko razsežnostjo doprinese k večji gledališki pismenosti mladih. Naš cilj, ki ga lahko dosežemo samo s tesnim sodelovanjem z gledališkimi ustanovami in ustvarjalci, je sproti sestaviti in posodabljati zbirko kakovostnih dramskih, lutkovnih, glasbenih in plesnih uprizoritev za otroke in mladino. V obliki krajše delavnice so udeleženci srečanja še aktivno spoznali program Predstava pod drobnogledom, ki je tesno povezan s platformo Zlata paličica in se izvaja v okviru projekta Gleda(l)išče. S praktičnimi primeri in vajami smo gledališkim ustvarjalcem predstavili okvirni potek in bistveni namen programa.

Želimo si, da platforma Zlata paličica postane za otroke in mlade, njihove starše, vzgojitelje, učitelje, profesorje… gledališko informacijsko srečevališče ter referenčna vstopna točka za spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav in pedagoških programov profesionalnih gledaliških ustvarjalcev. Zato bomo platformo Zlata paličica  na individualnih srečanjih predstavljali vzgojno-izobraževalnim zavodom in kulturnim ustanovam po vsej Sloveniji. Sledite fotografskim utrinkom naših srečanj!

Z veseljem pridemo tudi k vam, v vašo šole, vašo občino, vašo knjižnico, vaš kulturni dom, da vam osebno predstavimo platformo Zlata paličica in projekt Gleda(l)išče. Veseli bomo vašega odziva in vabila! Pišite nam na naslov info@zlatapalicica.si.