Z gledališčem nad fiziko

Z gledališčem nad fiziko

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira v sodelovanju s projektom Gleda(l)išče strokovno izobraževanje Z GLEDALIŠČEM NAD FIZIKO, ki bo potekalo 24. in 25. marca 2018 od 10. do 17. ure v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17, Ljubljana). Dvodnevno delavnico bo izvedel gostujoči hrvaški gledališki ustvarjalec Zvonimir Peranić.

Namen delavnice je prikazati praktični primer, kako s pomočjo gledališke pedagogike motiviramo učence, dvignemo kvaliteto poučevanja ter razumevanje snovi pri pouku (v konkretnem primeru pri pouku fizike). Metodologijo bomo razložili tudi v obratni smeri, se pravi, kako je mogoče na podlagi fizikalnih komponent zgraditi dramsko situacijo. Delavnica je namenjena gledališkim pedagogom, mentorjem gledaliških skupin in pedagoškim delavcem, ki želijo spoznati možnost uporabe gledaliških metod pri podajanju snovi.

VEČ INFORMACIJ in E-PRIJAVA

Za gledališke igralce, režiserje in dramaturge bo Zvonimir Peranić izvedel delavnico S FIZIKO NAD GLEDALIŠČE,  ki bo potekala 17. in 18. marca 2018 od 9. do 16. ure v Gledališču Glej (Gregorčičeva 3, Ljubljana). Delavnica predstavlja drugačen pogled na ustvarjanje v gledališču – pokazala bo načine, kako z uporabo načel fizike (teorija kaosa, fraktali, vektorji …) graditi gledališko predstavo in osmisliti njene elemente. Za udeležbo na delavnici ne potrebujete nikakršnega predznanje fizike. Več na SPLETNI STRANI JSKD

Delavnici bosta potekali v hrvaškem in slovenskem jeziku.