Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede, 10. – 12. maj 2018

, ,
Kamišibaj_logo

Med 10. in 12. majem 2018 bo v Slovenskem gledališkem inštitutu potekal mednarodni simpozij Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede, na katerem se bomo posvetili fenomenu kamišibaj gledališča, ki omogoča v času digitalizacije in globalizacije avtentičnost komunikacije in možnost uresničenja umetniške svobode v neposrednem soočenju z gledalcem.

V sodobnem, globaliziranem in digitaliziranem svetu ponuja kamišibaj, pripovedovanje zgodb ob slikah na malem lesenem odru, možnost zanimive analogne, kreativne, umetniške in medosebne komunikacije. Kot izvorna japonska umetniška forma dobiva kamišibaj v različnih kulturah različne vsebinske in oblikovne interpretacije. Njegova minimalistična in sinkretična forma pa zastavlja tudi številna vprašanja – ne le ustvarjalcem, temveč tudi strokovnjakom in raziskovalcem z različnih področij.

Program simpozija

Zaradi prostorskih omejitev je število udeležencev omejeno. Lahko pa simpozij spremljate v živo na spletu preko neposrednega prenosa. Vsi posnetki bodo tudi po simpoziju na voljo za ogled.

 

Vljudno vabljeni tudi na KAMIŠIBAJ PREDSTAVE v okviru večernega programa.

Prijave niso potrebne in vstop je prost!

Kamišibaj_predstave

Mednarodni simpozij organiziramo Slovenski gledališki inštitut, Društvo Zapik in Društvo Kamišibaj Slovenije v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji.