ASSITEJ Campaign logo_Horizontal

Svetovni dan gledališča za otroke in mlade, 20. marec 2023

Pod okriljem Mednarodnega združenja gledališč za otroke in mlade ASSITEJ obeležujemo 20. marca Svetovni dan gledališča za otroke in mlade.

Predsednica ASSITEJ Sue Giles je v spremnem sporočilu poudarila, da je eden od glavnih ciljev ASSITEJ-a združiti ustvarjalce po vsem svetu ter okrepiti in izenačiti možnosti za vse otroke in mlade, da izkusijo gledališko umetnost. Na ta svetovni dan gledališča za otroke in mlade še posebej poziva vse, ki delajo na tem področju, da poiščejo mlado občinstvo, ki ga še ne poznajo, ki iz socialnih, geografskih ali drugih razlogov doslej ni imelo dostop do gledališča, in mu omogočijo stik z uprizoritveno umetnostjo, ki lahko premosti vrzel med resničnostjo in domišljijo.

Celotno besedilo najdete na spletni strani ASSITEJ. Preberite si tudi sporočila otrok iz Ukraine in Irana, ki poročajo o svojih izkušnjah z gledališčem.

Kot vsako leto poteka svetovni dan gledališča za otroke in mlade pod geslom Take a child to the theatre – Odpeljite otroka v gledališče, da lahko vidi, sliši, občuti, razmišlja in si domišlja.

World performance week