Svetovni dan gledališča za otroke in mlade, 20. 3. 2020

Kot vsako leto obeležujemo 20. marca Svetovni dan gledališča za otroke in mlade, ki poteka pod okriljem Mednarodnega združenja gledališč za otroke in mlade ASSITEJ.

Mednarodne poslanice ob svetovnem dnevu gledališča za otroke in mlade sta letos pripravila Yvette Hardie, predsednica mednarodnega združenja ASSITEJ, ter Yoshi Oida, japonski igralec, režiser in pisatelj iz Pariza.

Predsednica ASSITEJ, Yvette Hardie, se je odzvala tudi na trenutne razmere, ki nam ne dopuščajo, da bi sledili geslu Danes odpeljite otroka v gledališče. Poziva nas k sočutju  in razumevanju ter spodbuja lastno ustvarjalnost staršev z otroki. Preberite več

Da pa lahko kljub trenutnim okoliščinam uživamo gledališko umetnost in se vsaj za kratek čas odmaknemo v drug svet, so se številna slovenska gledališča pridružila iniciativi ter nam v varnem domačem okolju omogočajo ogled izbranih predstav preko spleta:

 
Hiša otrok in umetnosti_LOGO
SNG Drama
SNG Nova Gorica_LOGO
Slovensko mladinsko gledališče
Mini teater

S skupnimi močmi sledimo letos obrnjenemu geslu Pripeljite gledališče domov k otroku!

Spremljajte spletne strani in družabna omrežja slovenskih gledališč, ko pa bodo razmere ponovno dopuščale, peljite otroka na ogled predstave v živo! Navdih najdete zagotovo v katalogu kakovostnih predstav naše platforme.