Svetovni dan gledališča za otroke in mlade, 20. 3. 2020

Kot vsako leto obeležujemo 20. marca Svetovni dan gledališča za otroke in mlade, ki poteka pod okriljem Mednarodnega združenja gledališč za otroke in mlade ASSITEJ.

Mednarodne poslanice ob svetovnem dnevu gledališča za otroke in mlade sta letos pripravila Yvette Hardie, predsednica mednarodnega združenja ASSITEJ, ter Yoshi Oida, japonski igralec, režiser in pisatelj iz Pariza.

Predsednica ASSITEJ, Yvette Hardie, se je odzvala tudi na trenutne razmere, ki nam ne dopuščajo, da bi sledili geslu Danes odpeljite otroka v gledališče. Poziva nas k sočutju  in razumevanju ter spodbuja lastno ustvarjalnost staršev z otroki. Preberite več

Da pa lahko kljub trenutnim okoliščinam uživamo gledališko umetnost in se vsaj za kratek čas odmaknemo v drug svet, so se številna slovenska gledališča pridružila iniciativi ter nam v varnem domačem okolju omogočajo ogled izbranih predstav preko spleta:

 
LGL_kvadratLOGO
LG Maribor_kvadrat LOGO
Hiša otrok in umetnosti_LOGO
SNG Drama
SNG Nova Gorica_LOGO
MGL_kvadratLOGO
Slovensko mladinsko gledališče
gledališče Koper_kvadrat LOGO
Prešernovo gledališče_kvadrat LOGO
SSG Trst_kvadrat LOGO
bunker_kvadratLOGO
Glej_kvadratLOGO
Mini teater
Novi.Zato_kvadratLOGO

S skupnimi močmi sledimo letos obrnjenemu geslu Pripeljite gledališče domov k otroku!

Spremljajte spletne strani in družabna omrežja slovenskih gledališč, ko pa bodo razmere ponovno dopuščale, peljite otroka na ogled predstave v živo! Navdih najdete zagotovo v katalogu kakovostnih predstav naše platforme.