Strokovno usposabljanje na Kulturnem bazarju 2018

,
Kulturni bazar 2018

Vljudno vas vabimo, da se nam v četrtek, 5. aprila 2018, med 9. in 20. uro pridružite v Cankarjevem domu v Ljubljani na jubilejnem desetem strokovnem usposabljanju Kulturni bazar 2018.

Tudi tokrat smo kulturne ustanove, umetniki in ustvarjalci za strokovne delavce v vzgoji, izobraževanju in kulturi pripravili bogat in zanimiv program, katerega osrednja tema je Evropsko leto kulturne dediščine 2018, posebno pozornost pa namenjamo tudi Cankarjevemu letu 2018 ter medgeneracijskemu povezovanju na področju kulture.

Gledališko področje se v programu strokovnega usposabljanja med drugim predstavlja z naslednjimi dogodki:

  • 9.00–10.30 Zlata paličica: predstava pod drobnogledom, predstavitvena delavnica
  • 11.00–12.30 Mi smo gledališče, gledališki hitri zmenki – kratke predstave in predstavitve
  • 11.00–12.30 Ustvarjalno poučevanje dramatike – Cankar v stripu, gledališka delavnica
  • 14.00–15.00 Prvi prizor: Μήδεια, predstavitev projekta
  • 14.00–15.00 Igrišče za gledališče 2.0 – Šola v kulturi, predstavitev projekta

Več o posameznih delavnicah in dogodkih Kulturnega bazarja si lahko preberete v programu strokovnega usposabljanja.

Na Kulturnem bazarju 2018 bo manjši del vsebin namenjen tudi organiziranim skupinam otrok in mladih iz vzgojno-izobraževalnih zavodov. Vsi registrirani koordinatorji kulturno-umetnostne vzgoje bodo v začetku februarja 2018 prejeli program za otroke in mladino.

V Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma bodo urejeni razstavi prostori, kjer boste našli tudi stojnico gledališkega področja z informacijskimi gradivi in publikacijami.  Predstavniki slovenskih dramskih in lutkovnih gledališč ter drugih gledaliških ustanov vam bodo od začetka do konca na voljo za pogovor in vprašanja.

Na brezplačno strokovno usposabljanje se lahko prijavite z e-prijavnico na spletni strani Kulturnega bazarja. Zaradi številčnih omejitev udeležbe na posameznih dogodkih prijavo posredujte čim prej, najpozneje pa do 20. marca 2018.

Tradicionalno nacionalno prireditev Kulturni bazar pripravljajo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo, izobraževanje in šport, Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za okolje in prostor pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani.