Ste zamudili mednarodni simpozij “Umetnost kamišibaja”?

,
Umetnost kamišibaja

Na mednarodnem simpoziju Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede smo se posvetili fenomenu kamišibaj gledališča, ki omogoča v času digitalizacije in globalizacije avtentičnost komunikacije in možnost uresničenja umetniške svobode v neposrednem soočenju z gledalcem. V sodobnem, globaliziranem in digitaliziranem svetu ponuja kamišibaj možnost zanimive analogne, kreativne, umetniške in medosebne komunikacije. Kot izvorna japonska umetniška forma dobiva kamišibaj v različnih kulturah različne vsebinske in oblikovne interpretacije.

Simpozij, ki je med 10. in 12. majem 2018 potekal v Ljubljani, so pripravili Slovenski gledališki inštitut (SLOGI), Društvo Zapik in Društvo kamišibaj Slovenije v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji.

Videoposnetki domačih in tujih strokovnih prispevkov na simpoziju so dostopni na: https://video.arnes.si/portal/advanced-search.zul?keywords=art%20of%20kamishibai&category=theatre

Lepo vabljeni k ogledu!

Več o simpoziju na spletni strani Slovenskega gledališkega inštituta.