Prvi Kulturni bazar v regiji, 29. 11. 2017 v Mariboru

,

Nacionalni projekt Kulturni bazar, ki ga pripravljajo Ministrstvo RS za kulturo, Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Zavod RS za šolstvo, bo letos prvič obogaten s Kulturnim bazarjem v regiji, ki bo potekal 29. novembra 2017 v Mariboru. Namen dogodka je celotni slovenski strokovni javnosti bolje predstaviti kulturne ustanove, ki delujejo v tej širši regiji, hkrati pa strokovnim delavcem v regiji približati nacionalne in mednarodne primere dobrih praks.

Središče dogajanja bo v prostorih Slovenskega narodnega gledališča Maribor, kjer bo med 9. in 13. uro potekal skupni del programa strokovnega izobraževanja. Popoldanski del programa med 14. in 17. uro je razporejen v programske trojčke, ki se odvijajo na različnih kulturnih lokacijah po Mariboru. Zaključek Kulturnega bazarja bo ob 18. uri v SNG Maribor z baletom Walking Mad.

Od 9. do 18. ure bo v SNG Maribor urejen razstavni prostor, na katerem se bodo predstavljala vsa področja kulturno-umetnostne vzgoje s promocijskimi gradivi, publikacijami in dodatnimi informacijami. Tudi gledališko področje bo kot zmeraj prisotno ter predstavilo svoje kulturnovzgojne dejavnosti in ponudbe. Veselimo se vašega obiska!

V programu strokovnega usposabljanja bo Slovenski gledališki inštitut, nacionalni koordinator kulturno-umetnostne vzgoje na gledališkem področju, sodeloval pri dveh strokovnih omizjih o kreativnem partnerstvu ter predstavil spletno platformo Zlata paličica. V popoldanskem programu pa bomo strokovnim delavcem iz vzgoje in izobraževanja v okviru projekta Gleda(l)išče nudili delavnico Predstava pod drobnogledom ter druge delavnice  gledališkega področja. Oglejte si celoten program Kulturnega bazarja v regiji.

Udeležba na strokovnem izobraževanju je brezplačna, obvezna pa je e-prijava (najkasneje do 15. novembra 2017) na spletni strani Kulturnega bazarja.