Prihajajo jubilejni 10. Bobri

, ,
Bobri 2018

V letu 2018 poteka ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri v znamenju poezije, ki jo bodo sodelujoče kulturne ustanove in ustvarjalci na različne načine predstavljali mladim obiskovalcem. V svet poezije boste lahko vstopali preko glasbenih, gledaliških, knjižnih in filmskih dogodkov ter na številnih delavnicah.

Platforma Zlata paličica in projekt Gleda(l)išče sta prav tako del pestrega, festivalskega dogajanja. Za šolske skupine med drugim izvajamo program Predstava pod drobnogledom, in sicer kot spremljevalna ponudba k predstavam Virginija Volk, Neli ni več  ter Romeo in Julija. Na sporedu festivala najdete še več lutkovnih, dramskih in plesnih uprizoritev iz kataloga kakovostnih otroških in mladinskih predstav naše platforme. Prelistajte katalog! Zagotovo boste našli kaj zanimivega in primernega za vas in vaše mlade ljubitelje kulture in umetnosti.

Slovenski gledališki inštitut sodeluje poleg tega še z gledališko-stripovsko delavnico Ko angeli omagajo: Hlapci v stripu. V sklopu programa PreDRAMI se! želimo mladim približati dramatiko in eden od pristopov je stripovska upodobitev, ki združuje besede z vizualno podobo. Delavnico bosta izvedla Sandra Jenko in Damijan Stepančič v sredo 24. in četrtek 25. januarja 2018 ob 9. uri v Slovenskem gledališkem inštitutu. Namenjena je prijavljenim šolskim skupinam (do 25 udeležencev nad 12 let starosti). Prijave sprejemamo na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

Jubilejni 10. Bobri se bodo začeli v soboto, 20. januarja, in trajali do četrtka, 8. februarja 2018. Prevzem brezplačnih vstopnic bo potekal v soboto, 13. januarja,  med 11.00 in 16.00 v Festivalni dvorani (Vilharjeva 11, Ljubljana). Prirediteljica festivala je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent pa Slovensko mladinsko gledališče. Več o festivalu in programu letošnjih Bobrov najdete na spletni strani www.bobri.si.