Predstavitev platforme Zlata paličica, 2. 10. 2017

,
Zlata paličica_LOGO

Po večletnih pripravah so uresničena prizadevanja za celostno predstavitev kakovostne gledališke ponudbe za otroke in mlade na enem mestu. Platforma Zlata paličica je referenčna baza za iskanje in prvo spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav profesionalnih gledaliških ustvarjalcev za otroke in mladino. Namen platforme je na enem mestu zbrati nabor priporočljivih predstav po izboru tričlanske strokovne komisije, sestavljene iz teatrologa, pedagoga in razvojnega psihologa. Zlata paličica zagotavlja sistematično in kontinuirano spoznavanje profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev iz vse Slovenije ter kakovostne profesionalne gledališke produkcije za odraščajoče občinstvo.

Verjamemo, da bo platforma Zlata paličica postala za otroke in mlade, njihove starše, vzgojitelje, učitelje, profesorje … gledališko-informacijsko srečevališče ter referenčna vstopna točka za spoznavanje kakovostnih gledaliških predstav in programov kulturno-umetnostne vzgoje profesionalnih gledaliških ustvarjalcev.

Platformo Zlata paličica bomo javnosti premierno predstavili v ponedeljek, 2. oktobra 2017 ob 12. uri v preddverju velikega odra Lutkovnega gledališča Ljubljana v okviru 17. festivala uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica, ki ga organizira Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju s Cankarjevim domom in Slovenskim gledališkim inštitutom.

Vabljeni!