Pismenost za gledališče, nacionalni strokovni posvet

, , ,
Kulturni bazar 2017, Foto: arhiv SLOGI

 

Zaradi razmer je posvet prestavljen na 12. aprila 2020.

Hvala za razumevanje!

 

V torek 8. decembra 2020 bo v Cankarjevem domu v Ljubljani drugi celodnevni strokovni posvet o kulturno-umetnosti vzgoji (KUV) na področju gledališča.
Posvetili se bomo vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev.

V plenarnem delu vam bomo predstavili novi KUV priročnik za spodbujanje gledališke pismenosti, ki bo izšel v letu 2020 in z interdisciplinarno skupino strokovnjakov razmišljali o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega občinstva ter spodbujanju ustvarjalnosti.
Spoznali bomo tudi različne primere kreativnega partnerstva profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev z vzgojno-izobraževalnimi zavodi in strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju.

Popoldanski del izobraževanja bo namenjen različnim praktičnim gledališkim delavnicam za dvig gledališke pismenosti.

Vabljeni strokovni delavci v vzgoji, izobraževanju in kulturi, koordinatorji KUV, gledališki ustvarjalci, mentorji gledaliških skupin ter vsi, ki verjamete v gledališče in umetnost!

Nacionalni posvet_Pismenost za gledalisce_19.4.2016, foto: arhiv SLOGI

Program posveta in prijavnica bosta v začetku šolskega leta 2020/21 objavljena na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.
Udeležba je brezplačna!
Za dodatne informacije se lahko obrnete na naslov izobrazevanje@slogi.si.

Organizatorji: Slovenski gledališki inštitut, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS, Ministrstvo za kulturo RS, Cankarjev dom v Ljubljani ter kulturne ustanove in ustvarjalci s področja uprizoritvenih umetnosti