Pismenost za gledališče, nacionalni strokovni posvet

Kulturni bazar 2017, Foto: arhiv SLOGI

V ponedeljek, 12. aprila 2021 bo v Cankarjevem domu v Ljubljani drugi celodnevni strokovni posvet o kulturno-umetnosti vzgoji (KUV) na področju gledališča.
Posvetili se bomo vprašanju razvoja občinstva ter gledališkemu opismenjevanju otrok, mladine in strokovnih delavcev.

V primeru, da izvedba v živo ne bo mogoča, bo dogodek izveden v spletni obliki na ZOOM, v ponedeljek 12., torek 13. in sredo 14. aprila med 17:00 in 19:30 uro.

V plenarnem delu vam bomo z interdisciplinarno skupino strokovnjakov razmišljali o dejavnostih za razvoj aktivnega in kritičnega občinstva ter spodbujanju ustvarjalnosti.
Spoznali bomo tudi različne primere kreativnega partnerstva profesionalnih gledaliških ustanov in ustvarjalcev z vzgojno-izobraževalnimi zavodi in strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju.

Popoldanski del izobraževanja bo namenjen različnim praktičnim gledališkim delavnicam za dvig gledališke pismenosti.

Vabljeni strokovni delavci v vzgoji, izobraževanju in kulturi, koordinatorji KUV, gledališki ustvarjalci, mentorji gledaliških skupin ter vsi, ki verjamete v gledališče in umetnost!

Nacionalni posvet Pismenost za gledališče. Foto: arhiv SLOGI

Celoten program posveta in prijavnica bosta 15. marca 2021 objavljena na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.

Udeležba je brezplačna, udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi!

Za dodatne informacije se lahko obrnete na naslov izobrazevanje@slogi.si.

Organizatorji: Slovenski gledališki inštitut, Zavod Republike Slovenije za šolstvo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS, Ministrstvo za kulturo RS, Cankarjev dom v Ljubljani ter kulturne ustanove in ustvarjalci s področja uprizoritvenih umetnosti.