Mlado gledališče

MladoGledalisce_logotip

Pod naslovom MLADO GLEDALIŠČE bo 15. in 16. oktobra 2018 v Slovenskem narodnem gledališču Maribor potekalo dvodnevno strokovno usposabljanje, ki je namenjeno učiteljem osnovnih in srednjih šol ter gledališkim  ustvarjalcem, umetnikom in drugim strokovnim delavcem kulturnih ustanov.

Na programu bodo tri predstave za mlade, ki jim bo sledila vodena analiza kot prikaz načina pozornega sprejemanja, premišljevanja in razumevanja gledaliških vsebin za mlade. Analizo bo vodil priznani nemški strokovnjak za otroško in mladinsko gledališče prof. Dr. Gerd Taube, ki nam bo predstavil svoj pristop k pogovorni refleksiji z mladimi. Program bosta zaokrožila spremljevalna delavnica in zaključni posvet na temo Gledališče in mladi.

Več informacij o programu in urniku najdete programski zloženki ali na spletni strani organizatorjev.

Usposabljanje je brezplačno, kar vključuje tudi vstopnice na vse tri predstave. Število mest je omejeno. Prednost pri prijavi imajo partnerji projektov Prvi prizor (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut). Prijavite se lahko do 5. oktobra 2018 na elektronskem naslovu sandra.jenko@slogi.si.

Za podrobnejše informacije in dodatna pojasnila se lahko obrnete tudi na naslov mojca.redjko@sng-mb.si.

 

Strokovno usposabljanje poteka v sklopu projekta Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov, katerega nosilec je Drama SNG Maribor, v sodelovanju s projektom Gleda(l)išče, katerega nosilec je Slovenski gledališki inštitut. Partnerja usposabljanja sta Goethe-Institut Ljubljana in Festival Borštnikovo srečanje, z delavnico pa se pridruži projekt Young Theatre Pionirskega doma Ljubljana.