Mlado gledališče 2021

, ,

V okviru osrednjega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje, bo potekalo strokovno izobraževanje MLADO GLEDALIŠČE!

Festival Borštnikovo srečanje se z jesenskega termina seli na prehod iz pomladi v poletje, z njim pa tudi uvodni programski sklop Mlado gledališče z usposabljanjem za strokovne delavce v šolstvu in kulturi.

Letos bo usposabljanje potekalo med 14. in 16. junijem 2021.

Izobraževanje je zasnovano tematsko, metodološko in vsebinsko celovito, usmerjeno k praktičnim znanjem in izkušnjam. Vključuje štiri kakovostne predstave in eno inštalacijo, vsi dogodki bodo opremljeni z na novo domišljenimi pogovori po ogledu, dodane so tri predstavitve, ki razkrivajo možne partnerske in vsebinske povezave, dve ustvarjalni delavnici, ki ju izvajajo ustvarjalci predstav, vključenih v ogled. Obravnavane teme: okolje, prihodnost, istovetnost.

Urnik strokovnega izobraževanja in opis vsebin TUKAJ, celoten program pa je na voljo na povezavi.

Tako kot v preteklih letih, je za prijavljene udeležence usposabljanja ogled predstav ter obisk pogovorov, predstavitev in delavnic brezplačen.

NOVO! Ker je termin specifičen in prav tako šolsko leto, sta letos na voljo tudi zgolj dopoldanska in zgolj popoldanska prijava.

Udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi na usposabljanju, v skladu z realno prisotnostjo.

Prijavite se najkasneje do 10. junija 2021 na naslov izobrazevanje@slogi.si.

Festival Borštnikovo srečanje pri organizaciji in izvedbi usposabljanja sodeluje s tremi nacionalnimi projekti KUV v gledališču, in sicer: Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut), Igrišče za gledališče 2.0 (Bunker Ljubljana) in programski partner usposabljanja Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov (Drama SNG Maribor). Projekte sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.