Kulturni dan po meri

Kulturni dan po meri, Foto: arhiv Gledališče Ane Monro

Izvajalec

Gledališče Ane Monro

Starostna skupina

OŠ 1, OŠ 2, OŠ 3, SŠ

Časovno obdobje trajanja projekta

od 2016

Regije

Pomurska, Podravska, Koroška, Savinjska, Zasavska, Posavska, Osrednjeslovenska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska, Primorsko-notranjska, Goriška, Obalno-kraška

Kratek opis

Kulturni dan po meri je projekt kulturno-umetnostne vzgoje, ki smo ga zasnovali v Gledališču Ane Monro. Projekt je zasnovan za učence osnovnih šol, dijake in druge mladostnike vzgojno-izobraževalnih zavodov. Sestavljen je iz štirih delov. Prične se z ogledom sodobne gledališke predstave, kateri sledi vodena diskusija in razlaga vsebin v povezavi z gledališko teorijo, jezikom in simboli. Nadgradi jo praktična delavnica, ki zajema uporabo telesa, prezence, igralskega aparatusa in fizičnega prostora ter fizičnega gledališča.  Ob zaključku imajo udeleženci možnost, da pod vodstvom usposobljenega mentorja tudi sami pripravijo kratko predstavo. Delavnice potekajo v osnovnih in srednjih šolah, dijaških domovih in drugih ustanovah.

Kulturni dan po meri je razvijanje in širjenje kreativnega partnerstva med mladimi umetniki, umetniškimi organizacijami in vzgojno-izobraževalnimi institucijami. Skozi umetnost nudi nove, inovativne in integracijske pedagoške pristope podajanja kulturno-vzgojnih vsebin v šolskem okolju.

S šolskim letom 2017/18 je Gledališče Ane Monro projekt dodelalo in vzgojno-izobraževalnim zavodom ponuja Kulturo po meri tudi kot večdnevni program.

Fotografije