Kulturni bazar v Ljubljani, 31. marec 2023

, ,
Kulturni bazar_2023

Jubilejni, petnajsti Kulturni bazar, največje strokovno medresorsko usposabljanje na področju kulturno-umetnostne vzgoje, bo 31. marca 2023 potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Osrednja tema tokratnega bazarja je Ustvarjalnost za trajnostni razvoj. Ob predavanjih, predstavitvah, delavnicah, razstavah in pogovorih se bomo spraševali, kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

Program vključuje skoraj petdeset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora …).

Udeležite se tudi dogodkov gledališkega področja:

  • 8.30-10.00 SIMS za izobraževalne ustanove, performativna predstavitev tehnologije v praksi (Kosovelova dvorana) >>
  • 10.30-11.15 Svetlobni potep, delavnica (Dvorana Duše Počkaj) >>
  • 10.30-12.00 Klasiki v stripu, predstavitvena delavnica ustvarjalnega poučevanja dramatike z uporabo stripa (Dvorana Lili Novy) >>
  • 12.30-13.30 Generacijsko in Tovariško, okrogla miza (Dvorana Lili Novy) >>
  • 12.30-14.00 Ples v tvojih čevljih, delavnica (Linhartova dvorana) >>
  • 14.00-15.30 REČI REČI, predstava s pogovorom (Lutkovno gledališče Ljubljana) >>
  • 14.30-16.00 Da, verjamem ti, forumska predstava (Dvorana E1) >>
  • 15.30-17.00 Brez drame!, delavniška predstavitev igralnih kart s priročnikom za snovalno gledališče (Dvorana M1) >>

Prelistajte celoten program ter prijavite se na dogodke Kulturnega bazarja 2023. Potrdilo o udeležbi na strokovnem usposabljanju lahko prejmete vsi, ki se udeležite dogodkov v skupnem obsegu vsaj osmih šolskih ur.

Kulturni bazar pripravljamo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Zavod RS za šolstvo ter Cankarjev dom v sodelovanju s kulturnimi ustanovami in partnerji iz različnih resorjev.

Lepo vabljeni!