Kje se potika dramatika za otroke in mladino?, okrogla miza na Tednu slovenske drame, 3. 4. 2024

, ,
TSD 2024

Enota Dramske pisateljice in pisatelji Združenja dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) vabi v okviru Tedna slovenske drame na strokovno omizje Kje se potika dramatika za otroke in mladino?, ki bo v sredo, 3. aprila 2024 ob 16. uri v Galeriji Stolpa Škrlovec v Kranju.

Dramatika za otroke in mlade ima velik pomen pri oblikovanju uma in srca naslednje generacije. Ta formativna leta so ključna za kognitivni in čustveni razvoj, kvalitetna pisava, namenjena mlajšemu občinstvu, pa je lahko močno orodje za izobraževanje, razvoj domišljijskega razmišljanja, krepitev empatije in širjenje kolektivne zavesti. Kljub temu se zdi, da je področje slovenske dramatike za otroke in mlade nekoliko izgubljeno, zato tokratna okrogla miza želi pogled usmeriti v trenutne kvalitativne in kvantitativne aspekte, potenciale izobraževanja za takšno pisanje in tiskano ter uprizarjano pozicijo te panoge. Na kakšne načine lahko spodbujamo razvoj tega tipa pisanja?

Pogovor o stanju slovenske dramske pisave za otroke in mladino bo s strokovnjakinjami in strokovnjaki z različnih področij umetniškega snovanja za otroke in mladino vodil dramaturg in kritik Benjamin Zajc.

Po dogodku bo sledilo neformalno druženje na dramski tržnici, kjer se boste lahko seznanili z dramskimi novitetami za otroke in mladino ter spoznali slovenske avtorice in avtorje.

Lepo vabljeni!