Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade

, , , ,
Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade

Od ponedeljka 19. do petka 23. oktobra 2020 bo v Ljubljani potekalo strokovno izobraževanje Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade, Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI), ki je vključeno v katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju ( KATIS ) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS. Izobraževanje bo potekalo v dvorani SLOGI v 1. nadstropju, Mestni trg 17, Ljubljana.

Vzgojiteljem, učiteljem ter mentorjem gledaliških skupin velikokrat primanjkuje idej in znanj, kaj in na kakšen način bi lahko z otroki in mladino uprizorili. Kadar posegajo po ne-dramskih besedilih, so v večini negotovi pri adaptaciji in dramatizaciji.

V ta namen bodo udeleženci usposabljanja pridobili potrebna teoretska in praktična izhodišča za svoje ustvarjalno in uprizoritveno delo, seznanili se bodo z različnimi izraznimi sredstvi gledališča ter inovativnimi uprizoritvenimi rešitvami, pri čemer bodo uporabljene metode dramske in gledališke pedagogike. Novo znanje bodo preizkusili na dejanskih primerih iz prakse, kar jim bo olajšalo prenos pridobljenega znanja v dejansko uporabo.

Izobraževanje po potekalo v treh terminih: ponedeljek 19., sreda 21. in petek 23. oktobra od 16. do 20. ure.

Prijave so odprte do 12. oktobra 2020 v sistemu KATIS, oziroma do zapolnitve prostih mest. Kotizacija znaša 80 €.

Za več informacij pišite na izobrazevanje@slogi.si ali pokličite 012415818.