Jonathan Meth: Kaktus, murva in trgovina s piščanci

,
Mi smo gledališče_LOGO

V torek, 11. junija 2019, vabimo na delavnico The cactus, the mulberry and the chicken shop – Kaktus, murva in trgovina s piščanci, ki bo potekala od 17. do 20. ure v Slovenskem gledališkem inštitutu (dvorana v 1. nadstropju, Mestni trg 17, Ljubljana).

Delavnica predstavlja tri različne pristope, ki jih lahko dramski pisci, gledališčniki in gledališki pedagogi uporabijo pri delu z otroki in mladino. Izhajajoč iz britanskih uveljavljenih praks bodo ti trije načini dela predstavljeni tudi v mednarodnem kontekstu. Delavnico bodo nadgradile še praktične vaje, pri katerih bodo udeleženci sodelovali med seboj.

Izvajalec delavnice je Jonathan Meth, ustanovitelj in kurator mednarodne mreže The Fence, ki povezuje dramatike in kulturne delavce iz vse Evrope in sveta že od leta 2003. The Fence se ukvarja z mobilnostjo in raznolikostjo v poklicih, povezanih z novo dramatiko, trenutno šteje 250 članov iz 50 držav. Več o izvajalcu

Usposabljanje je namenjeno dramskim piscem, gledališkim ustvarjalcem in pedagogom ter bo potekalo v angleškem jeziku. Skladno z določili 25. člena Zakona o javni rabi slovenščine bo slovenščina zagotovljena na obvestilni ravni.

Udeležba je ob predhodni prijavi brezplačna! Prijave zbiramo do zasedbe prostih mest na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

Strokovno izobraževanje je del programa Eden drug’mu ogenj dajmo nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje Gleda(l)išče, katerega nosilec je Slovenski gledališki inštitut.