Gledališka pedagogika za uspešno reševanje konfliktov, 23.-26. 6. 2023

,
Gledališka pedagogika 2022, foto: Zavod Bob

PREIZKUSITE MOČ GLEDALIŠČA

24-urno izkustveno usposabljanje za strokovne delavke_ce v vrtcih, šolah in drugih organizacijah je namenjeno vsem, ki delate s skupinami otrok in mladih, za katere želite, da bi vzpostavili pristne medsebojne odnose ter gojili razumevanje in solidarnost.

Strokovno zobraževanje GLEDALIŠKA PEDAGOGIKA ZA USPEŠNO REŠEVANJE KONFLIKTOV bo potekalo med 23. in 26. junijem 2023 v Ljubljani. URNIK: petek: 17.00-20.00, sobota: 9.00-17.00, ponedeljek: 9.00-16.00.

Gledališke tehnike, ki jih boste spoznale_i in izkusile_i, so uporabne na mnogih ravneh:

  • za gradnjo sodelovalne skupnosti in vzpostavljanje varnega socialnega okolja, zaupanja in kakovostnih medsebojnih odnosov;
  • pri prebujanju telesa in glasu kot orodij za izražanje, spoznavanje svojega notranjega sveta in sveta okoli sebe ter razvijanje posameznikove avtonomije;
  • kot orodje za tvorno in ustvarjalno reševanje sporov ter razvijanje izražanja in medsebojnega poslušanja.

Črpamo iz metodologije gledališča zatiranih, ki jo je oblikoval in utemeljil brazilski režiser, igralec in aktivist Augusto Boal: igre za igralke_ce in ne-igralke_ce, slikovno gledališče, estetika gledališča zatiranih, časopisno gledališče, forumsko gledališče.

Izvajalki: Metka Bahlen Okoli in Jana Burger.

Izobraževanje je uvrščeno v katalog KATIS MIZŠ ter je ovrednoteno z 1,5 točke. Prijava je možna do 31. 5. 2023 oz. do zasedbe prostih mest.

Kotizacija za udeležence, ki se prijavijo preko sistema KATIS (s soglasjem ravnatelja), je 83,98 EUR. Polna kotizacija je 167,97 EUR. Kotizacijo plačate po prijavi.