Gledališče v šoli: priložnost in izziv za umetnika, učitelja in učence, 21. 5. 2018

Za vse umetnike, ustvarjalce in strokovne delavce na gledališkem področju organizira Slovenski gledališki inštitut ponovno izvedbo strokovnega izobraževanja Gledališče v šoli: priložnost in izziv za umetnika, učitelja in učence, ki bo v ponedeljek, 21. maja 2018, od 12. do 16. ure v dvorani v 1. nadstropju Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17, Ljubljana).

Na prvem srečanju (20. marec 2018) smo se pretežno posvečali vprašanju, kako sploh vstopiti v šolo, kako biti opažen in slišan, kako začeti komunikacijo. V naslednjem koraku je pomembno, da se posvečamo dejanskemu dialogu z učiteljem/vzgojiteljem, s katerim kot umetnik/ustvarjalec sodelujemo v vzgojno-izobraževalnem procesu, ter da razmislimo o ustvarjalno-didaktičnem vidiku našega »nastopa« v učnem okolju izbrane starostne skupine (tudi v oziru na učni načrt).

Skozi ta proces nas bosta vodili Jelena Sitar Cvetko, dramaturginja, lutkovna režiserka in izredna profesorica na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, in Adriana Gaberščik, profesorica razrednega pouka na OŠ Miška Kranjca in članica strokovne komisije platforme Zlata paličica.

Delavnica je namenjena vsem, ki aktivno sodelujete z vrtci in šolami ter otrokom in mladim približujete gledališko umetnost. Udeležba je brezplačna.

Prijavite se lahko na naslovu sandra.jenko@slogi.si. Veselimo se vaše udeležbe!