Festival Zlata paličica, 1.–7. 10. 2017

,
Festival Zlata paličica 2017_LOGO

Med 1. in 7. oktobrom 2017 v Ljubljani poteka 17. osrednji pregledni nacionalni festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade, ki ga organizira Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in Cankarjevim domom.

Na festivalu Zlata paličica si lahko ogledate najboljše slovenske dramske, glasbene, lutkovne, plesne in eksperimentalne predstave za otroke in mlade preteklih dveh let. Umetniške presežke na področju uprizoritvene umetnosti je izbrala tričlanska strokovna komisija v sestavi Nika Arhar, Milena Mileva Blažić in Martina Peštaj.

Predstave bodo odigrane v Lutkovnem gledališču Ljubljana in Cankarjevem domu. Za podrobnejše informacije in rezervacijo vstopnic si oglejte program festivala.

Ne spreglejte spremljevalnega programa festivala, ki zajema predstavitve, pogovore, delavnice in druga strokovna izobraževanja. Tudi Slovenski gledališki inštitut sodeluje z izbrano ponudbo:

  • Predstavitev platforme Zlata paličica, 2. 10. 2017 ob 12.00 uri, Lutkovno gledališče Ljubljana, preddverje velikega odra
  • Predstava pod drobnogledom, predstavitvena delavnica (obvezna prijava), 3. 10. 2017, 16.00–20.00, Cankarjev dom, soba M 3-4
  • Medpredmetno poučevanje z gledališkimi in drugimi ustvarjalnimi pristopi, ustvarjalna delavnica (obvezna prijava), 4. 10. 2017, 13.00–17.30, Slovenski gledališki inštitut, dvorana v 1. nadstropju

Predstavitve in strokovna izobraževanja Slovenskega gledališkega inštituta na festivalu Zlata paličica se izvajajo v okviru projekta Gleda(l)išče. Naložbo sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.