20. marec – svetovni dan gledališča za otroke in mlade

Kot vsako leto 20. marca obeležujemo Svetovni dan gledališča za otroke in mlade, ki z geslom Danes odpeljite otroka v gledališče poteka pod okriljem Mednarodnega združenja gledališč za otroke in mlade ASSITEJ.

Predsednica ASSITEJ, Yvette Hardie, se je v letošnji poslanici odzvala na trenutne razmere, ki nam žal še vedno ne dopuščajo, da bi, kot nekoč, sledili geslu Danes odpeljite otroka v gledališče. Izpostavila je nadarjenost, ustvarjalnost, trdoživost, prilagodljivost, navdušenost in odločnost ustvarjalcev pri iskanju novih načinov za doseganje svojega občinstva in za ponovno srečanje gledališča in otrok ter mladih. Gledališče potrebujemo bolj kot kdaj koli prej. Poslanica (AN) >>

Da pa lahko kljub trenutnim okoliščinam uživamo gledališko umetnost in se vsaj za kratek čas odmaknemo v drug svet, so se številna slovenska gledališča že lansko leto pridružila iniciativi ter nam v varnem domačem okolju omogočajo ogled izbranih predstav preko spleta.

Za več informacij spremljajte spletne strani in družabna omrežja slovenskih gledališč, takoj ko bo mogoče, pa peljite otroka na ogled predstave v živo!

Navdih zagotovo najdete v katalogu kakovostnih predstav naše platforme.