18. Festival Zlata paličica

Festival ZP 2019

Med 28. septembrom in 6. oktobrom 2019 bo v Ljubljani potekal 18. festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica. Festival organizira Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in Cankarjevim domom.

Letos se bo na festivalu predstavilo 16 predstav, ki jih je izbrala selektorica festivala Nika Arhar.  Izbor predstav nudi raznolike uprizoritvene pristope in žanre ter pregled nad najboljšimi slovenskimi uprizoritvami za otroke in mladino, ki so nastale v minulih dveh letih in so uvrščene v katalog kakovostnih predstav spletne platforme Zlata paličica.

Več informacij o izbranih predstavah ter urnik dogodkov najdete v programu festivala.

V spremljevalnem programu se lahko udeležite tudi tridnevnega strokovnega usposabljanja Šola v kulturi za pedagoške delavce ter predstavitvene delavnice programa Predstava pod drobnogledom na primeru predstav Nekje drugje in Rožnati trikotnik.

Program Predstava pod drobnogledom je model vodenega ogleda gledališke predstave, ki obisk gledališča z ustvarjalnimi pristopi integrira v pouk ter spodbuja razvoj gledališke pismenosti. Priprava na ogled predstave bo potekala 3. oktobra od 15.00 do 18.00, refleksija po ogledu predstave pa bo 5. oktobra od 10.00 do 11.30 v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Prijavite se lahko do 22. septembra (oz. do zasedbe prostih mest) na naslovu sandra.jenko@slogi.si.