18. Festival Zlata paličica

Med 28. septembrom in 6. oktobrom 2019 bo v Ljubljani potekal 18. festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica. Festival organizira Lutkovno gledališče Ljubljana v sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom in Cankarjevim domom.

Letos se bo na festivalu predstavilo 16 predstav, ki jih je izbrala selektorica festivala Nika Arhar.  Predstave predstavljajo raznolike uprizoritvene pristope in žanre, od lutkovnih predstav za najmlajše, igrivih in inovativnih prepletov igre in animacije, do dramskih in plesnih predstav, ki oživljajo klasične in sodobne zgodbe, vzpostavljajo samosvoj avtorski odnos do izbrane predloge ali gradijo povsem nov odrski svet, izhajajoč iz tenkočutnega zaznavanja današnje družbene realnosti in vsakdana mladih.

Festival prinaša torej izbor najboljših slovenskih dramskih, glasbenih, lutkovnih, plesnih in eksperimentalnih predstav za otroke in mlade, ki so nastale v zadnjih dveh letih in so uvrščene v katalog kakovostnih uprizoritev platforme Zlata paličica.