Konferenca Gledališke pedagogike 2024

Od 17. do 19. oktobra 2024 bo v Ljubljani potekala že 12. mednarodna konferenca gledališke pedagogike pod naslovom UMETNOST UČENJA, ki jo organizirajo Društvo Taka Tuka, Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in partnerji projekta The Art of Teaching.

Cilj konference je spodbuditi izmenjavo izkušenj, znanj in primerov dobrih praks na področju gledališke pedagogike. Konferenca bo gostila tako domače kot tuje strokovnjake, ki bodo delili svoje vpoglede v uporabo gledaliških pristopov za učenje. Interaktivne delavnice, predavanja in okrogle mize se bodo osredotočale na tri glavne teme konference:

  • Ustvarjalno preverjanje znanja
  • Uporaba gledaliških pristopov pri pouku
  • Povezovanje digitalne tehnologije z gledališkimi pristopi

Aktivna udeležba

Veseli bomo vašega aktivnega sodelovanja na 12. mednarodni konferenci gledališke pedagogike UMETNOST UČENJA. Vsak avtor lahko sodeluje z enim prispevkom. Pri prijavi morate oddati naslov referata in kratek povzetek v angleškem jeziku ter tri vprašanja, dileme ali izzive, o katerih boste govorili v svojem referatu. Na podlagi prijavne dokumentacije bomo naredili izbor referatov in vas terminsko razporedili v program. Kot avtor se s prijavo zavezujete, da boste referat predstavili v dodeljenem terminu. V primeru, da vsebina referata ne bo skladna z navodili in temami konference, si pridržujemo pravico, da prispevek zavrnemo.

Pomembni datumi

  • 30. junij 2024 – zadnji dan za prijavo aktivne udeležbe in early bird prijave
  • 15. julij 2024 – obvestilo o izbiri aktivnih udeležencev
  • 15. september 2024 – oddani lektorirani referati
  • 30. september 2024 – zadnji rok za prijavo na konferenco

Prijave

Na konferenco se lahko prijavite preko spletne prijavnice do 30. junija 2024, če imate aktivno udeležbo, oz. do 30. septembra 2024, če boste sodelovali kot slušatelji. Kotizacija za udeležbo na konferenci je 190 € za zaposlene in 90 € za študente, za early bird prijave pa 100 € (do 30. junija).

Veselimo se srečanja z vami!