Mlado gledališče 2022

,
Mlado gledališče 2022 - TAD-5104 - foto Mario Žnidaršič

V okviru osrednjega slovenskega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje bo med 30. majem in 1. junijem 2022 v Mariboru potekalo že peto strokovno izobraževanje MLADO GLEDALIŠČE.

Usposabljanje Mlado gledališče je namenjeno tako ustvarjalcem kot pedagogom na področju umetnosti in izobraževanja. V letošnjem programu sta močno zastopana medgeneracijska raznolikost in dialog. Raznovrsten tridnevni program vključuje sodobno baletno predstavo, dve uprizoritvi animiranih objektov, razstavo dokumentarnega gradiva, zbranega skozi delovni proces performansa, performativni sprehod po mestu, tri delavnice in strokovni posvet. Slednji je letos osredotočen na sprejemanje in vključevanje drugačnosti, gledališke postopke, ki vnašajo uprizoritveno raznolikost, vse skupaj pa povezuje vprašanje pomena zgodbe za umetnost, učni proces in vzgojo posameznika v odprtega, solidarnega človeka.

Celoten urnik strokovnega izobraževanja in opis vsebin najdete na spletni strani organizatorja ali v programski brošuri.

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca. Več informacij najdete v vabilu. Rok za prijavo je 16. maj 2022. Udeleženci bodo kot vsako leto prejeli potrdilo o udeležbi na usposabljanju.

Kontaktna oseba za prijavo in dodatne informacije je Nika Švab (nika.svab@borstnikovo.si).