Mlado gledališče 2019

,
Mlado gledališče_logo

Tudi letos bo v okviru osrednjega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje v SNG Maribor med 14. in 16. oktobrom potekalo strokovno izobraževanje MLADO GLEDALIŠČE. Izobraževanje je namenjeno učiteljem osnovnih in srednjih šol ter gledališkim ustvarjalcem, umetnikom in drugim strokovnim delavcem v kulturnih ustanov.

Programski sklop Mlado gledališče oblikuje platformo za križanje stališč, potreb in vprašanj, ki se porajajo na preseku kakovostne kulture in umetnosti ter sodobne vzgoje in izobraževanja. V gledališče vabi mlade gledalce in njihove vzgojitelje, mentorje in učitelje.

Tokrat bo na sporedu kar 5 vrhunskih predstav za otroke in mladino domačih in tujih producentov, različne delavnice gledališke komunikacije in plesne ustvarjalnosti, izvedba programa Predstava pod drobnogledom na primeru predstave Seansa Bulgakov, vodeni ogled razstave Prostor v prostoru, uvodni posvet Pravica do gledališča o sodobnih uprizoritvenih praksah za mlade ter predstavitve primerov dobrih praks Pedagoška načela v gledališču. Več informacij najdete v programski knjižici.

Mlado gledališče sooblikujeta projekta kulturno-umetnostne vzgoje na področju gledališča Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut).

Usposabljanje je brezplačno (vključno s vstopnicami na predstave). Število mest je omejeno. Prednost pri prijavi imajo partnerji projektov Prvi prizor in Gleda(l)išče. Prijavite se lahko do 20. septembra 2019 na elektronski naslov sandra.jenko@slogi.si.