Mlado gledališče 2019

, , ,

Tudi letos bo v okviru osrednjega gledališkega festivala Borštnikovo srečanje v SNG Maribor med 14. in 16. oktobrom potekalo strokovno izobraževanje MLADO GLEDALIŠČE. Izobraževanje je namenjeno učiteljem osnovnih in srednjih šol ter gledališkim ustvarjalcem, umetnikom in drugim strokovnim delavcem v kulturnih ustanov.

Programski sklop Mlado gledališče oblikuje platformo za križanje stališč, potreb in vprašanj, ki se porajajo na preseku kakovostne kulture in umetnosti ter sodobne vzgoje in izobraževanja. V gledališče vabi mlade gledalce in njihove vzgojitelje, mentorje in učitelje.

Tokrat bo na sporedu kar 6 predstav domačih in tujih producentov, 5 različnih delavnic, izvedba programa Predstava pod drobnogledom na primeru predstave Seansa Bulgakov, uvodni posvet Pravica do gledališča o sodobnih uprizoritvenih praksah za mlade ter predstavitve primerov dobrih praks Pedagoška načela v gledališču.

Več informacij o programu najdete na spletni strani organizatorjev.

Mlado gledališče sooblikujeta projekta kulturno-umetnostne vzgoje na področju gledališča Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov (Drama SNG Maribor) in Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut).

Usposabljanje je brezplačno (vključno s vstopnicami na predstave). Število mest je omejeno. Prednost pri prijavi imajo partnerji projektov Prvi prizor in Gleda(l)išče. Prijavite se lahko na elektronski naslov sandra.jenko@slogi.si.