Kulturni bazar v regiji 2021

, ,

Strokovno usposabljanje Kulturni bazar v regiji 2021 bo potekalo 15. novembra v SNG Maribor in na drugih prizoriščih v mestu.

Enodnevno bienalno strokovno usposabljanje vključuje več kot trideset dogodkov z vseh področij kulturno-umetnostne vzgoje. V ospredju so programi in projekti kulturnih in strokovnih organizacij iz podravske, pomurske in koroške regije, predstavljeno bo pa tudi aktualno dogajanje v KUV na nacionalni ravni.

Namen nacionalnega in medresorsko zasnovanega usposabljanja sta zagotavljanje večje dostopnosti kakovostnih programov kulturno-umetnostne vzgoje v vzhodnih regijah ter predstavitev vsebin s poudarkom na partnerskem povezovanju in sodelovanju različnih organizacij na posameznih ravneh družbe: na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, na ravni vrtcev, šol in kulturnih ustanov, med strokovnimi delavci v vzgoji in izobraževanju, med umetniki oziroma delavci kulturnih ustanov ter med vzgojno-izobraževalnimi zavodi in družinami.

Poleg obiska razstavnega prostora in predstavitev dobrih praks vseh področij KUV izpostavljamo popoldanski program na gledališkem področju z delavnicami Smrt v Benetkah: iz besede v gib (Valentina Turcu, sodelavci, Balet SNG Maribor),  Prvi prizor: Kaj znači rad imeti, ljubiti? (Mateja Kokol, Drama SNG Maribor), Gledališki treking (Mateja Kokol, Mojca Redjko, Drama SNG Maribor), Potepini (Lutkovno gledališče Maribor, Zavod Cona), Gibajoči predlogi (Tanja Brglez, Plesna izba Maribor), Neke noči neke deklice nekje umirajo (Zavod MOJa kreacija), Čarobne sence (Tanja Lužar, Metka Jurc, Bibi Bobnar, Lutkovno gledališče Maribor), Abonma: gledališki komentar (KUD Moment Maribor) ter predstavama Smrt v Benetkah in Krhkost.

Več informacij najdete v programu Kulturnega bazarja.

Rok za prijave je podaljšan do vključno 11. novembra 2021. Udeleženci prejmejo potrdilo o strokovnem usposabljanju.