Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade

,
Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade

Od 2. do 4. decembra 2021 bo v Slovenskem gledališkem inštitutu (SLOGI) potekalo strokovno izobraževanje Kako uprizoriti slikanico ali knjigo za mlade, ki je vključeno v katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju (KATIS) Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport RS. Izobraževanje bo potekalo v dvorani SLOGI v 1. nadstropju, Mestni trg 17, Ljubljana.

Vzgojiteljem, učiteljem ter mentorjem gledaliških skupin velikokrat primanjkuje idej in znanj, kaj in na kakšen način bi lahko z otroki in mladino uprizorili. Kadar posegajo po ne-dramskih besedilih, na primer slikanicah, pravljicah ali romanih, so v večini negotovi pri adaptaciji in dramatizaciji.

V ta namen bodo udeleženci usposabljanja pridobili potrebna teoretska in praktična izhodišča za svoje ustvarjalno in uprizoritveno delo, seznanili se bodo z različnimi izraznimi sredstvi gledališča ter inovativnimi uprizoritvenimi rešitvami, pri čemer bodo uporabljene metode dramske in gledališke pedagogike. Novo znanje bodo preizkusili na dejanskih primerih iz prakse, kar jim bo olajšalo prenos pridobljenega znanja v dejansko uporabo.

Izobraževanje bo izvajala Tjaša Črnigoj, gledališka režiserka, filozofinja in literarna komparativistka. Potekalo bo v četrtek in petek, 2. in 3. decembra, od 16. do 20. ure ter v soboto, 4. decembra, od 15. do 19. ure.

Prijave so odprte do 22. novembra 2021, oziroma do zapolnitve prostih mest. Kotizacija za udeležence preko sistema KATIS znaša 40 €, za zunanje udeležence 80 €.

Za več informacij pišite na izobrazevanje@slogi.si ali pokličite na 01 24 15 818.