Radijska igra za otroke

Logotip RIO; vir: RTV Slovenija

Izvajalec

Radio Slovenija, Uredništvo igranega programa; koordinator: Klemen Markovčič

Starostna skupina

vrtec ter 1. in 2. triada OŠ

Regije

Pomurska, Podravska, Koroška, Savinjska, Zasavska, Posavska, Osrednjeslovenska, Jugovzhodna Slovenija, Gorenjska, Primorsko-notranjska, Goriška, Obalno-kraška

Kratek opis

Radijska igra, ta samosvoj umetniški žanr, je nadvse pomembna za razvoj človekovega abstraktnega mišljenja. Nagovarja njegove notranje, domišljijske svetove in ga iz zunanjosti spet usmerja k sebi. To je v izrazito pozunanjenem svetu, ki ga živimo, sila pomembno. Sicer pa radijska igra ostaja vitalni del slovenske medijske krajine. Radijska igra za otroke, kot samostojna inačica tega žanra, namenjenega najmlajšim, v najzgodnejšem obdobju razvija in krepi predvsem slušno senzibilnost.

Sicer pa radijska igra za otroke bogati nedeljska jutra na Radiu Slovenija v legendarnem terminu ob 8.05 na Prvem programu. Čeravno bo njeno primarno sidrišče vedno radijski eter, pa je z vzpostavitvijo spletnega portala otroski.si RTV Slovenija našla pot tudi na splet z vsebinami na zahtevo. V samostojnem razdelku radijske igre za otroke s kratico RIO je mesečno posodobljen nabor iger, pa tudi konkretnega didaktičnega gradiva za aktivni sprehod otroka skozi zvok.

Prizadevamo si, da tudi strokovni delavci vzgojno-izobraževalnih zavodov prepoznajo vrednost in uporabnost naših vsebin na portalu RIO ter da jih vključijo v učni proces. Več informacij na rio@rtvslo.si.

Fotografije

Logotip RIO; vir: RTV Slovenija