Kulturni bazar v regiji, 4. 12. 2019 v Novi Gorici

,
KB v regiji 2019_BANNER

Drugi Kulturni bazar v regiji bo v sredo, 4. decembra 2019, potekal v Novi Gorici. Na celodnevnem nacionalnem strokovnem usposabljanju se bodo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 5, Nova Gorica) in drugih kulturnih ustanovah v mestu s svojo bogato ponudbo predstavile tako kulturne ustanove iz širše regije, kot tudi iz vse Slovenije.

Program strokovnega usposabljanja predvideva skupni dopoldanski del s predavanji in strokovnim omizjem s predstavitvijo primerov dobrih praks. Popoldanski sklop med 14. in 17. uro oblikujejo programski trojčki, ki so zasnovani po skupinah glede na starost otrok in mladih, s katerimi udeleženci delate. Ob 18. uri se ponovno zberemo vsi udeleženci in sodelujoči na zaključni predstavi Peter Kušter. Vmes so predvideni odmori za ogled razstavnih prostorov kulturnih ustanov v SNG Nova Gorica.

Tudi gledališko področje se bo predstavilo v popoldanskem programu z delavnicami Kako uprizoriti pravljico (Tjaša Črnigoj),  Lutka v gledališču in v šoli (Jelena Sitar Cvetko, Adriana Gaberščik), Celovit obisk gledališča (Sandra Jenko, Patrizia Jurinčič Finžgar), Igrišče za gledališče – Šola v kulturi 2.0 (Alma R. Selimović) ter Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov (Renata Vidič, Vanja Korenč).

Več informacij najdete v programu Kulturnega bazarja.

Udeležba na strokovnem usposabljanju Kulturni bazar v regiji 2019 je brezplačna. Obvezne so predhodne prijave na spletni strani Kulturnega bazarja. Rok za prijavo je podaljšan do 20. novembra 2019. E-prijava