Kulturni bazar v Ljubljani 2020

, , ,
KB2020_banner

Pridružite se nam v četrtek, 9. aprila 2020, med 9. in 20. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani na 12. Kulturnem bazarju 2020, največjem nacionalnem strokovnem usposabljanju na področju kulturno-umetnostne vzgoje. Osrednja tema je tokrat Enaki v različnosti.

Bogat program prinaša več kot petdeset dogodkov v obliki delavnic, predavanj in predstavitev ter je namenjen strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …).

Gledališko področje se v programu strokovnega usposabljanja med drugim predstavlja z naslednjimi dogodki:

  • 10.30–11.15  Sprehod skozi čas, predstavitev projekta in pogovor (Štihova dvorana)
  • 10.30–13.00 Rožnati trikotnik (Bent), gledališka predstava in pogovor z ustvarjalci (Kosovelova dvorana)
  • 14.00–15.00 Umetnost – način življenja, pogovor o povezovanju kulturno-umetnostno vzgojnih praks v različnih starostnih obdobjih (Dvorana Lily Novy)
  • 14.00–15.30 Nekje drugje, gledališka predstava in pogovor (Lutkovno gledališče Ljubljana)

Več o posameznih delavnicah in dogodkih Kulturnega bazarja si lahko preberete v programu strokovnega usposabljanja.

V Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma bodo urejeni razstavni prostori, kjer boste našli tudi stojnico gledališkega področja z informacijskimi gradivi in publikacijami.  Predstavniki slovenskih dramskih in lutkovnih gledališč ter drugih gledaliških ustanov vam bodo  na voljo za pogovor in vprašanja.

Na brezplačno strokovno usposabljanje se lahko prijavite z e-prijavnico na spletni strani Kulturnega bazarja. Zaradi številčnih omejitev udeležbe na posameznih dogodkih prijavo posredujte čim prej, najpozneje pa do 25. marca 2020.

Tradicionalno nacionalno prireditev Kulturni bazar pripravljajo Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za vzgojo, izobraževanje in šport ter Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvom za okolje in prostor pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Izvršni producent prireditve je Cankarjev dom v Ljubljani.